Începe un nou sezon de podcast #CuVoceTare, un produs media Grup Litera, moderat de Ioana Bâldea Constantinescu. Disponibil din 11 septembrie 2024.

0

Ne face plăcere să vă anunțăm un nou sezon al podcastului #CuVoceTare, produs cultural bilunar exclusiv Litera, o colecție premium de conversații contemporane care pariază pe bun gust, autenticitate și relevanță pentru lumea în care trăim.

Podcastul #CuVoceTare este moderat de Ioana Bâldea Constantinescu, scriitoare și jurnalist cultural. Printre cei care au răspuns invitației noastre în sezoanele anterioare se numără Radu Vancu, Radu Paraschivescu, Carmen Uscatu &Oana Gheorghiu, Alex Gâlmeanu, Marius Tudosiei, Ioana Pârvulescu, Roman Tolici, Roxana Voloșeniuc, Oana Doboși &Raluca Selejan și mulți alții.  

Dialogurile #CuVoceTare pot fi urmărite integral aici.

Primul episod din noua serie de conversații #CuVoceTare va fi disponibil de miercuri, 11 septembrie 2024, de la ora 19.00, pe Youtube și Facebook Litera, blog Litera, Spotify, RSS, Google Podcasts și Apple Podcasts. Din septembrie 2023 podcastul #CuVoceTare e disponibil și pe platforma de streaming Voxa. 

De la piața de carte în România la condiția de scriitor și de la jurnalismul de investigație la investiția necesară în sănătate și educație vom acoperi, în acest nou sezon, teme dintre cele mai acute în peisajul cultural social actual, cu ajutorul unor voci pe care ne-am bucurat să le aducem în fața microfonului: Bogdan Alexandru-Stănescu, Paula Herlo, Maria Gheorghiu, Ana Consulea, Vlad Niculescu, Cristina Bogdan sunt doar începutul unei  liste pe care ne-o dorim din ce în ce mai amplă și mai bine ancorată în prezentul care ne preocupă. 

#CuVoceTare, „un podcast de idei bune într-o lume complicată”, e rezultatul eforturilor echipei Litera de a crea spații necesare de reflecție, de comunicare și de conectare ale comunităților culturale, dincolo de granițele comercialului. Ne dorim să luăm parte la construirea spiritului civic în România, să încurajăm literația și consumul de produs cultural, să promovăm idei valoroase și vorbitori cu opinii pertinente în spațiul public.

Ioana Bâldea Constantinescu este jurnalist cultural, scriitoare și traducătoare. A lucrat 19 ani ca jurnalist de radio.  E autoarea unor interviuri cu Anthony Doerr, Jhumpa Lahiri, Amitav Ghosh, David Lodge, Jonathan Safran Foer, Nicole Krauss, Alain de Botton, David Mitchell, Andrew Solomon, Richard Flanagan, Ludmila Ulițkaia, Guzel Yakhina, Jón Kalman Stefánsson, Elizabeth Gilbert, Isabel Allende, Mathias Énard, David Grossman, Bernardine Evaristo și mulți alții.

A colaborat cu Esquire, The One, Liternet și Harper’s Bazaar. În prezent scrie pentru ELLE, Forbes Life, blogul Editurii Litera și blogul Cărturești.

Din 2022 semnează, pentru Forbes Life, editorialul #backtoLIFE.

E autoarea volumelor Dincolo de portocali (Humanitas, 2015), Nautilus (Humanitas, 2017), Poveste pentru Maria (Nemira, 2019), Castelul din orașul meu (Litera, 2024). A publicat, de asemenea, proză scurtă și eseu în antologiile Selfie (Editura Arthur, 2018), Dragă Virginia (Black Button Books, 2019) și Literatura la feminin. O antologie (Editura Seneca, 2021).

În 2020 a lansat ioanabaldea.com, o platformă de întâlniri, interviuri, reflecții și intersecții de idei, mai mult sau mai puțin culturale. Din 2023 moderează #CuVoceTare, un podcast al Editurii Litera.

Editura Litera are o tradiție de 35 de ani în editarea de carte. Ani în care, cu tenacitate, cu pasiune, cu profesionalism, cu reușite majore, a editat peste 9 000 de titluri, într-un tiraj total de peste 70 de milioane de exemplare. Acoperind aproape toate domeniile de ficțiune și nonficțiune, Litera a reușit să se impună prin calitatea catalogului editorial, devenind unul dintre cei mai importanți actori de pe piața de carte din România.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 60 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.