Salonul de Carte, Presa si Muzica / MNIR 2 – 6 martie 2011

0

Muzeul Naţional de Istorie a României are plăcerea să găzduiască în perioada 2 – 6 martie a.c., cea de-a XVI-a ediţie a Salonului de Carte, Presă şi Muzică organizat de AMPLUS International Ltd. Deschiderea oficială va avea loc miercuri, 2 martie, orele 15, la sediul MNIR din Calea Victoriei nr.12.

În cadrul acestui eveniment, Muzeul Naţional de Istorie a României va lansa o serie de publicaţii, după cum urmează:

Joi, 3 martie, ora 12 în Sala Lapidarium se va lansa volumul Studii de Preistorie vol.7 care reuneşte articole dedicate arheologiei preistorice, din mezolitic până la epoca bronzului, ale autorilor români şi ale autorilor din străinătate. Menţionând că majoritatea articolelor sunt redactate în limbi de circulaţie internaţională, evidenţiem contribuţia deosebită a colegilor din Bulgaria, ce analizează aspecte ale unei problematici comune pentru cercetătorii de la Nord şi de la Sud de Dunăre, ca şi a cercetătorilor din Franţa sau Polonia, ce participă la programe de colaborare arheologică din ţara noastră. Interesante sunt şi analiza cu caracter interdisciplinar asupra patocenozelor şi paleomediului, analiza la microscop a unor statuete şi consideraţiile asupra posibilelor utilizări ale argilei în scop terapeutic în preistorie. Alături de cunoscutul interviu realizat de Douglass W. Bailey, studii şi articole, sumarul prezentului volum include două note şi două prezentări de carte. Va lua cuvântul dr. Silvia Marinescu Bîlcu, dr. Cristian Schuster.

Vineri, 4 martie, ora 13.30 în Sala Lapidarium se va lansa volumul XXII al publicaţiei MUZEUL NAŢIONAL. Volumul de tradiţie găzduieşte studii şi articole de istorie ale specialiştilor din cadrul Muzeului Naţional de Istorie a României dar şi din  institute de cercetare, facultăţi etc. Totodată, regăsim între paginile anuarului rezultatul cercetării unor specialişti, dar şi pasionaţi de istorie din afara graniţelor, dar şi studii din domeniul numismatic, al muzeografiei, sau privitoare la personalităţi cunoscute, sau mai puţin cunoscute ale trecutului nostru. Vor lua cuvântul prof. univ. dr. Ion Bulei, prof. Univ. Dr. Mihail Ionescu, dr.  Ernest Oberlander-Târnoveanu, director general al Muzeului Naţional de Istorie a României.

Vineri, 4 martie, ora 14.00 în Sala Lapidarium se vor lansa în parteneriat cu Centrul de Studii Militare Romane ANTIQUITAS, două lucrări publicate în cadrul proiectului STRATEG. Strategii defensive şi politici transfrontaliere. Integrarea spaţiului Dunării de Jos în civilizaţia romană (PNCDI II, Programul 4. Parteneriate în domenii prioritare – 91-010/2007), finanţat de Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică (ANCS) şi coordonat de Muzeul Naţional de Istorie a României (2007–2010). Volumele se înscriu într-o serie recentă de publicaţii editată de ANTIQUITAS – Centrul de Studii Militare Romane.

NEAR AND BEYOND THE ROMAN FRONTIER. Proceedings of a colloquim held in Târgovişte, 16-17 october 2008 (editori Ovidiu Ţentea, Ioan C. Opriş), CRMS 5, Bucureşti 2009. Vor lua cuvântul prof. dr. Alexandru Barnea, dr. Crişan Muşeţeanu şi dr. Ernest Oberlander-Târnoveanu, director general al Muzeului Naţional de Istorie a României.

DACIA. UN MILENIU DE ISTORIE, autor Constantin C. Petolescu, Bucureşti 2010. Vor lua cuvântul Acad. Alexandru Vulpe, dr. Ernest Oberlander-Târnoveanu, director general al Muzeului Naţional de Istorie a României.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 60 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, time management, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.