Neagu Djuvara lanseaza cartea „Ce au fost „boierii mari” în Ţara Românească? Saga Grădiştenilor (secolele XVI–XX)“

0

Lansare de carte si sesiune de autografe – Neagu Djuvara

În curând va apărea ediţia de lux a volumului „Ce au fost „boierii mari” în Ţara Românească? Saga Grădiştenilor (secolele XVI–XX)“ de Neagu Djuvara. Una dintre cele mai bine vândute cărţi ale anului trecut, „Ce au fost „boierii mari” în Ţara Românească?“ este o cercetare asupra unei familii boiereşti şi, în fapt, un volum ce priveşte istoria instituţiilor politice româneşti premoderne. În această nouă ediţie, Neagu Djuvara revine asupra subiectului, îmbogăţindu-l cu noi observaţii, noi ilustraţii, un glosar de termeni istorici, un indice de nume şi, nu în ultimul rand, cu un tabel genealogic sintetic, realizat după o concepţie proprie, patentată de autor.

Sursa: comunicatedepresa.ro

Volumul va fi prezentat publicului de Neagu Djuvara, Mihai Dimitrie Sturdza şi Gabriel Liiceanu, sâmbătă, 2 aprilie, ora 12.30, la Librăria Cărtureşti, Café Verona (str. Arthur Verona nr. 13-15).La acest eveniment, Neagu Djuvara va vorbi şi despre ediţia 2011 a romanului său autobiografic „Însemnările lui Georges Milesco“, volum în care se regăsc momente importante din viaţa sa, din tinereţe şi adolescenţă, ca o prelungire în trecut a „Amintirilor din pribegie“.

„E o carte tristă şi profund pesimistă de la mijlocul vieţii mele, în care trec pe seama eroului, Georges Milesco, mai toate avatarurile vieţii mele de până atunci.“ (Neagu DJUVARA)

Despre Editura HUMANITAS

HUMANITAS – considerată editura culturală numarul unu din România. Asociată cu nume de autori români cu faimă internaţională, precum Emil Cioran, Mircea Eliade, Eugene Ionesco, şi bine cunoscută marelui public autohton prin reţeaua de librării numite Humanitas. Numeroase premii de excelenţa. Publică literatură (peste o treime din producţie), ştiinţe umaniste, memorii, carţi de referinţă, cărţi practice, cărţi pentru copii.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 60 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, time management, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.