Vocea ta se aude sau nu?

0

autor: Cristina Apopei, rubrica Dreptul la Cuvant

Cand ma gandesc la mine, ma conectez imediat la corpul meu. Imi doresc sa il ascult, sa inteleg ce imi transmite. Iar vocea nu o asociam aici. Nu o ascultam cu adevarat. Daca si tu ai observat acest lucru, iata o intrebare pe care mi-am adresat-o de curand:

De cate ori iti dai ragazul de a te observa in timp ce vorbesti, de a iesi din minte si de a asculta pur si simplu ce spune tonul, ce spune timbrul vocii?

Recunosc ca pana recent rareori faceam acest lucru. Doar daca simteam ca raman fara voce sau ca am mari emotii constientizam ce se intampla. Uneori parca abia ma auzeam, desi vorbeam cu entuziasm, alteori parca cel mai mic cuvant avea un ecou in jur. Abia in timp mi-am dat seama de comoara ce se afla acolo.

DSC05213Vocea ne arata si ceea ce nu stim, spune multe despre noi, despre ce simtim si e nevoie sa ne auzim noi singuri. Asa ne cunoastem. Mergem in profunzime. Si abia apoi cei din jur ne pot auzi si percepe cu adevarat.

Foto: (c) Bogdan Grigore

Ce s-a intamplat? Mi-am propus sa experimentez, sa testez si sa fiu atenta si prezenta la ceea ce imi spune corpul meu. Cand mi-am dat seama ca vocea nu era inclusa, am decis sa o integrez, sa o cunosc si sa o las sa se exprime. A fost un proces de constientizare si de a actiona.

Nu am lasat lucrurile la intamplare, ci m-am bucurat testand pe cont propriu pana cand am ajuns la un eveniment de impact cu un trainer din Suedia. Era un spatiu in care simteam ca o sa imi depasesc limitele si ca o sa ma deschid la ceea ce imi aduce vocea mea. Am explorat cu participantii pas cu pas vocea intr-un mod jucaus si plin de curiozitate, ca niste copii. Am lucrat pentru a ne da seama ce inseamna ea si ce ne aduce, fie ca sunt daruri, fie ca sunt limitari proprii.

Si asa am fost ghidati spre vocea interioara. In general la ea ma gandeam ca fiind acea voce din capul meu, pe care doar eu o aud. Ei bine, ea este de fapt vocea corpului nostru. Acea vibratie perfecta prin simpla-i existenta ce ne ajuta sa ajungem pana la sunete.

Stiati ca fiecare organ are sunetul lui cu care rezoneaza?

Eu nu stiam. Mi-am dat seama ca suntem ca un instrument muzical ce se poate acorda si echilibra prin intentie si sunet.

Daca ne dam aceasta libertate, vocea devine un instrument de eliberare a tensiunii si de gasire a armoniei proprii. Fie ca o facem constient sau inconstient.

listening-to-musicAsa ca haideti sa ne dam ragazul de a ne bucura de ceea ce ne aduce vocea noastra, acest ansamblu unic de sunete articulate sau nu. Vocea noastra are viata si ne sprijina in  ceea ce facem.

Mai tineti minte senzatia dupa ce se incheie o melodie care va place? Ceva din ideea si din dulceata ei raman in urma, iar corpul nostru inca se bucura, inca vibreaza. Asa e si cu vocea noastra cand o lasam libera, cand ii permitem sa existe nestingherita. De la un oftat pana la un marait adanc, ne dam seama cat de mult ne putem juca. Si cu cat mergem mai in profunzime, cu atat apar noi nuante, cu atat corpul vibreaza.

Sursa foto aici

Asa ca am decis sa-mi dau timp si libertate sa descopar ce poate vocea mea si sa colorez spatiul din jur cu sunete. Experimentand si avand rabdare apar cele mai neasteptate rezultate.

Tu esti gata sa te joci cu vocea ta? Sunt aici sa iti sustin curiozitatea.

Despre autor

avatar

Dupa o experienta de peste 5 ani in marketing intr-o companie internationala si in AIESEC Bucuresti, ca voluntar, Cristina a pornit intr-o noua calatorie. Ea s-a reconectat la dragostea ei pentru educatie, dezvoltare personala si crearea de relatii de calitate. Cristina este pasionata de trainingul educational, de arta povestirii si de marketingul relational. In prezent ea se implica in proiecte de training pentru copii cu companii specializate. Ca un povestas adevarat, ii sprijina pe cei mici sa se dezvolte in mod creativ si impartaseste povesti care aduc fericire. Ea se bucura sa conecteze oamenii si afacerile cu suflet dezvoltand programe de marketing relational. Cristina isi doreste sa contribuie in mod activ la dezvoltarea unui mediu bazat pe autenticitate si la inflorirea abilitatilor copiilor, noua generatie ce face Romania un loc mai bun. Mai multe detalii poti gasi aici: ro.linkedin.com/in/cristinaapopei/

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.