Studenții de la facultățile tehnice descoperă oportunitățile de carieră în internshipul Profesii Bine Cimentate

0

Într-o lume în continuă schimbare, unde competențele tehnice și abilitățile personale sunt esențiale pentru succes, programul de internship „Profesii Bine Cimentate” organizat de Școala de Valori cu sprijinul Holcim România, oferă studenților din domeniile tehnice o oportunitate de a înțelege ce înseamnă să lucrezi în industria cimentului. Această experiență le permite tinerilor studenți de la facultățile cu profil tehnic înscriși în program să-și aplice cunoștințele teoretice și le oferă șansa de a lucra alături de profesioniști din domeniu. Astfel, participanții din cadrul internshipului își dezvoltă competențe pentru viitor, o îmbinare potrivită între teorie, practică, lucru în echipă, comunicare eficientă și managementul timpului. În această ediție, participanții au explorat aspecte diverse ale industriei, de la sănătatea și securitatea în muncă, până la producție și calitate, de unde și-au luat lecții valoroase care îi vor ajuta în a alege cariera potrivită. 

Tinerii au desfășurat activității în fabricile Holcim și Somaco, în departamente cheie precum Sănătate și Securitate în Muncă, Mediu, Energie, Mentenanță Electrică, Producție și Calitate, acumulând cunoștințe practice esențiale pentru dezvoltarea lor profesională. 

Denisa Alexandra Cristea, studentă la Facultatea de Inginerie Electrică și Tehnologia Informației din Beiuș, a avut parte de o întâmplare care i-a schimbat complet perspectiva asupra industriei: „Prima dată când am urcat în turnul de cicloane a fost o experiență de neuitat. De la acea înălțime, am putut vedea întregul complex industrial al fabricii și am realizat cât de bine coordonat este totul. A fost pentru prima dată când am înțeles pe deplin amploarea muncii din spatele fiecărui sac de ciment și cum fiecare detaliu contribuie la acest proces complex.”

Pentru Albertina Gheorghian, studentă la Facultatea de Inginerie Chimică și Protecția Mediului „Cristofor Simionescu” din Iași, a contat cel mai mult în timpul internshipului modul deosebit de interacțiune pe care l-a avut cu mentorii săi: „Am învățat nu doar despre tehnologiile folosite, ci și despre ce înseamnă să faci parte dintr-o echipă unită și să colaborezi pentru atingerea obiectivelor comune. Am primit sfaturi valoroase care mă vor ajuta să-mi fructific cunoștințele în viitor. Internshipul a fost o oportunitate perfectă de a vedea cum teoria se transformă în practică.”

Pentru Gagea Andreea-Diana, experiența a fost atât de valoroasă încât a revenit în cadrul programului. „Pentru mine, această experiență s-a repetat de două ori, dovadă clară că este o inițiativă plină de oportunități pentru studenți. Am dobândit abilități practice, am înțeles cerințele din domeniul tehnic și am lucrat cu profesioniști. Toate acestea mă vor ajuta enorm în viitoarea mea carieră.”

Internshipul „Profesii Bine Cimentate” a fost pentru aceste participante un prilej de a afla cum este să lucrezi în departamentele din fabricile Holcim sau Somaco, să interacționeze cu profesioniștii cărora doreau să le pună întrebări în timpul orelor de curs de la facultate și să afle cum se poate îmbina cu succes dezvoltarea personală și profesională în industria construcțiilor. În cadrul programului, participanții au înțeles care sunt proceselor și tehnologiilor utilizate, de ce abilități au nevoie pentru a face performanță într-un job din domeniul tehnic, dar și care sunt provocările reale din industria construcțiilor. 

Dacă ești un tânăr pasionat de tehnologie și construcții și studiezi la una dintre specializările din programul Profesii Bine Cimentate, nu rata ocazia de a te înscrie în această experiență educațională care îți va arăta pașii pentru cariera la care visezi. Dar pentru a ajunge acolo este nevoie să descoperi cum te poți transforma din student în candidatul ideal din această industrie. Stai aproape de noi și urmărește pagina de proiect pentru a afla când încep înscrierile în noua ediție. 

Despre autor

avatar

Școala de Valori este o organizație non-guvernamentală apărută în 2009 ca urmare a unei idei îndrăznețe a mai multor tineri întreprinzători. În toate ”viitorurile posibile”, vor avea succes aceia care își explorează potențialul și învață să se auto-depășească, colaborează cu celelalte generații și caută activ oportunități astfel încât să contribuie la transformarea societății, oferind bunăstare generațiilor prezente și viitoare. Misiunea Școlii de Valori este aceea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor lor vieți, fiind singura asociație din România care implementează în programele sale educația centrată pe valori. Acest model educațional implică dezvoltarea de competențe împărțite pe patru arii: dezvoltarea caracterului, explorarea personalității, implicare civică și well-being. Școala de Valori dezvoltă patru programe educaționale naționale: Adoptă un Liceu, Excepționalii, Laboratorul de Cariere și Arcademia prin care contribuie activ la dezvoltarea educației din România, oferind cunoaștere și îndrumare adolescenților, tinerilor și profesorilor.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.