Profesorii care predau la clasele I-VIII sunt invitați la o a doua ediție STEMsylvania – o școală de vară în care vor învăța metodologii de predare moderne și își vor putea forma noi competențe, ca profesori experiențiali
STEMsylvania – Școala de vară TenarisSilcotub oferă 30 de locuri pentru învățători sau profesori din Sălaj, Bistrița Năsăud, Bihor, Cluj, Maramureș și Satu Mare
Profesorii care vor să transforme modul în care predau sunt invitați să se înscrie la a doua ediție a STEMsylvania – Școala de vară TenarisSilcotub. STEMsylvania este un program de educație non-formală, prin care elevi din clasele I-VIII explorează probleme reale ale comunității, în timpul a patru săptămâni de activități inovatoare. Școala de vară îmbină activități în aer liber și la clasă, provocări tehnice, investigații digitale, videoclipuri interactive, toate menite să implice elevii în studiul subiectelor STEM (Science, Technology, Engineering & Mathematics) și să îi conecteze la viitor.
Profesorii care doresc să se înscrie, pentru a învăța noi metodologii de predare a materiilor STEM și pentru a descoperi metode de predare bazate pe practică și experimente, pot face acest lucru gratuit, până în 22 mai, pe site-ul www.stemsylvania.ro.
În cele două săptămâni de program care le sunt dedicate, una de formare și a doua de activitate practică, profesorii vor învăța cum să facă trecerea de la discipline de studiu la studiu interdisciplinar, de la conținut teoretic la formarea de competențe și de la abstract la situații concrete din viața de zi cu zi. STEMsylvania le va permite cadrelor didactice să folosească metode experiențiale, care permit elevilor să se cunoască mai bine pe ei înșiși și să descopere lumea. Utilizarea acestor metode formează gânditori independenți, elevi capabili să adune informațiile pe cont propriu, să le analizeze și interpreteze, pentru ca apoi să își formeze propriile concluzii bazate pe dovezi.
Ediția 2020 a STEMsylvania oferă 30 de locuri pentru cadre didactice din Sălaj, Bistrița Năsăud, Bihor, Cluj, Maramureș și Satu Mare; dintre acestea, 22 sunt dedicate învățământului primar, iar 8 sunt pentru profesorii din învățământul gimnazial. Profesorii care participă la program vor primi 15 credite didactice, acces la curriculum și la toate resursele educative ale programului, precum și un „science box” cu toate materialele necesare pentru a aplica la clasă cele învățate la STEMsylvania. Pentru profesorii din afara județului Sălaj, este asigurată și cazarea în Zalău pe durata celor două săptămâni de program. Numărul de locuri pentru elevi în programul STEMsylvania va fi anunțat în luna aprilie, când vor începe și înscrierile acestora.
STEMsylvania – Școala de vară TenarisSilcotub este un proiect dezvoltat în parteneriat cu fundația „Noi Orizonturi”, care lucrează cu cadre didactice, directori de școli și voluntari pentru a transforma educația din România. Fundația le oferă educatorilor instrumente prin care pot da tinerilor puterea de a conduce și de a produce schimbări pozitive în comunitățile lor.
Programul STEMSylvania este integral finanțat de TenarisSilcotub, ca parte a programului de investiții în comunitate al companiei, în care accentul cade pe educație, datorită potențialului acesteia de a produce transformări vizibile, pe termen lung, în societate. Este o oportunitate pentru cadrele didactice să experimenteze modul de lucru specific programului „Școala după școală” pe care compania îl implementează de 6 ani în Școala gimnazială Porolissum Zalău.
Mai multe informații despre acest program, condiții de participare și calendarul ediției 2020, pe site-ul www.stemsylvania.ro.
Despre TenarisSilcotub
TenarisSilcotub – companie parte din grupul Tenaris – este cel mai important producător român de țevi fără sudură de diametre mici, utilizate în diverse aplicații din industriile energiei, mecanică și auto. Cu o echipă de peste 1.900 de oameni în România, TenarisSilcotub are unități de producție la Zalău, Călărași și Câmpina. Prin programele de dezvoltare socială, compania investește anual în educație, sănătate, cultură și protecția mediului. fb.com/TenarisSilcotub
Despre Fundația Noi Orizonturi
Fundația Noi Orizonturi are un istoric de 20 ani în educația pentru transformare, oferind programe de dezvoltare personală și de construire de abilități de viață care au ajuns la peste 50.000 de copii și tineri. Fundația a format în programe de lungă durată peste 1.500 de profesori, lucrători de tineret, care au înființat și condus peste 300 de Cluburi de Inițiativă Comunitară IMPACT în România. Fundația Noi Orizonturi este lider de tabere de educație prin aventură, conducând programe de vară, în care, de-a lungul celor 20 de ani, peste 15.000 de tineri au trecut prin activități provocatoare, întărindu-și caracterul și încrederea în propriile forțe. Mai multe informații despre Fundația Noi Orizonturi sunt disponibile pe www.noi-orizonturi.ro.