„Romania pe care ne-o dorim” (articol frumos de citit)

2

(articol “Romania pe care ne-o dorim”, Mihail Musat, 9 septembrie 2009)

„Interviul incepe cu intrebarea „Se poate sa construim Romania pe care ne-o dorim?”. De curand am inceput sa ma gandesc la intrebarea asta, si de atunci am constientizat ca, DA!

Am mai constientizat ca stiu oameni:

  • care desi au afacerile lor si lucreaza toata ziua si cateodata si noaptea, ei isi aloca timp si pentru a investi in Romania…ca sa o vada cum creste catre tara pe care si-o doresc pentru ei insisi si copii lor
  • care fie de pe bancile facultatii, fie din liceu, fie cand erau deja intr-o multinationala, si-au dat seama ca tot ce vor, este sa construiasca o Romanie pe masura potentialului ei natural si uman. Au spus stop la tot atunci, si au inceput sa construiasca.

logo_romania_pozitivaEi au trecut prin etape in care au dormit intr-un birou de firma (la indulgenta sefului) pentru ca nu aveau bani de chirie. Ei traiau cu 1 milion pe luna si cea mai accesibila hrana era painea si pufuletii.

La ei, desi pentru multi pare imposibil, raspunsul a fost mai tot timpul: DA, se poate sa facem ca Romania sa ajunga tara frumoasa ce merita si poate sa fie.

„Pana unde suntem dispusi sa mergem?”. Ne uitam la ei si ne intrebam daca exista vreo limita. E greu sa le intelegem motivatia mai ales intr-o societate bazata in mod preponderent pe consum, pe pozitii, pe faima si putere. Si totusi, ei, pe un drum al lor, sunt dipusi sa mearga inainte oricat de greu ar fi.”
Continuarea pe musat.com

(foto Florin Ghindă, Bucureşti 2009)

dorim

 

 

 

 

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 60 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, time management, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

2 comentarii

  1. avatar

    Multumesc frumos Florin ca ai preluat acest articol si aici 🙂

    PS: Cred ca, chiar ieri am remarcat la Motoare imaginea pe care ai pozat-o tu 😀

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.