Romanian Books in Print

3

Lansare şi conferinţă de presă – INFOCARTE (Romanian Books in Print)

Primul catalog online al pieţei editoriale din România

Marţi, 30 martie, ora 18.00, la Institutul Cultural Român (Aleea Alexandru 38, Bucureşti) va avea loc lansarea catalogului online INFOCARTE (Romanian Books in Print), urmată de o conferinţă de presă. Proiectul INFOCARTE (Romanian Books in Print), de o importanţă majoră pentru dezvoltarea infrastructurii culturii româneşti, a fost iniţiat de Asociaţia Editorilor din România (AER) şi a beneficiat de înalta expertiză a Fund for Central and East European Book Projects (CEEBP) din Amsterdam, de colaborarea cu Institutul Cultural Român prin intermediul Centrului Naţional al Cărţii, precum şi de sprijinul generos al Erste Foundation Viena.

La conferinţa de presă vor participa Horia-Roman Patapievici, preşedintele ICR, Vera Ebels, director CEEBP, Grigore Arsene, preşedintele AER şi Dragoş Dodu, redactor şef INFOCARTE.

Catalogul online Romanian Books in Print oferă, în premieră, informaţii esenţiale referitoare la toate cărţile cu ISBN publicate de editurile din România şi disponibile pe piaţă. De asemenea, conţine recenzii şi informaţii despre autori, traducători, editori, librării, anticariate, distribuitori, importatori şi exportatori de carte, biblioteci, legături cu site-uri relevante (agenţii literare, festivaluri de literatură, târguri de carte, reviste literare etc).

www.icr.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 60 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, time management, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

3 comentarii

  1. Pingback: Tweets that mention Romanian Books in Print | RomaniaPozitiva -- Topsy.com

  2. avatar

    Azi am aflat şi eu de acest proiect, din păcate azi, 23 august 2017, proiectul nu e funcţional, site-ul nefiind accesibil.
    Păcat… Era o idee extraordinară!

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.