AIESEC Arad a marcat deschiderea proiectului GROW, ediția Summer

0

AIESEC Arad a marcat deschiderea proiectului GROW, ediția Summer, în 17 iunie 2013 de la ora 17 în sala de ședință a Consiliului Județean Arad.

 

Gazda evenimentului a fost Anastasia Karouti din Grecia, fost trainer al ediției de primăvară GROW 2013, în Sibiu. În cadrul acestui eveniment au fost prezenți și trainerii acestei ediții, Rabia Kazmi din Pakistan, Brian Li din Hong Kong și Blanka Zaja din Ungaria.

Iris Șerbănescu și Sebastian Neteda, doi participanți la edițiile precedente GROW au susținut un discurs despre experiența lor în cadrul acestui proiect educațional.

Ediția de vară a acestui proiect se adresează elevilor din clasele a 11-a și a 12-a și are ca obiectiv dezvoltarea personală pe teme precum: sistemul de valori personal, managementul de proiect, consilierea în carieră, atitudinea proactivă, creşterea încrederii de sine și susţinerea unui discurs în public. Sesiunile vor fi susținute în limba engleză de către studenții internaționali, într-un mediu atractiv, caracterizat de multiculturalitate și diversitate.

P6161395

În cadrul acestui proiect s-au înscris 150 de elevi din toate liceele arădene. GROW promovează conceptul de Practice, Learn, Step-Up, fiind singurul program inovativ de educație nonformală din România construit pe un curriculum de patru ani, cu scopul de a oferi tinerilor pe toată perioada liceului un conținut educațional, complementar activităților școlare.

Până în prezent, la nivel național, în program, au participat 7200 de elevi din 205 licee, pregătiți de 278 studenți internaționali, proiectul GROW fiind desemnat în 2012 „Cel mai bun proiect de educație de tineret din România” de către Parlamentul European în cadrul Galei Charlemagne.

…………………………………….

GROW se bucură de sprijinul Ministerului Educației Naționale, BRD- Groupe Société Générale, Biroul de Informare al Parlamentul European în România, HP, Zentiva, Fundația eMag.

Despre autor

avatar

Școala de Valori este o organizație non-guvernamentală apărută în 2009 ca urmare a unei idei îndrăznețe a mai multor tineri întreprinzători. În toate ”viitorurile posibile”, vor avea succes aceia care își explorează potențialul și învață să se auto-depășească, colaborează cu celelalte generații și caută activ oportunități astfel încât să contribuie la transformarea societății, oferind bunăstare generațiilor prezente și viitoare. Misiunea Școlii de Valori este aceea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor lor vieți, fiind singura asociație din România care implementează în programele sale educația centrată pe valori. Acest model educațional implică dezvoltarea de competențe împărțite pe patru arii: dezvoltarea caracterului, explorarea personalității, implicare civică și well-being. Școala de Valori dezvoltă patru programe educaționale naționale: Adoptă un Liceu, Excepționalii, Laboratorul de Cariere și Arcademia prin care contribuie activ la dezvoltarea educației din România, oferind cunoaștere și îndrumare adolescenților, tinerilor și profesorilor.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.