O serie de vieți misterioase și palpitante, inspirate fie din poveștile autentice, fie din meseriile autorilor oferă ocazia perfectă de încetinire a ritmului nostru alert în preajma sărbătorilor. Aceste volume sunt cadourile perfecte, pe care Moș Crăciun le poate așeza sub brad știind că nu va da greș cu un top al celor cinci povești de dăruit iarna aceasta.
Inventatorul, cartea inspirată dintr-o poveste adevărată și laureată a Grand Prix du Roman de l’Académie française 2024 și Prix Femina 2024 redă, prin scriitura lui Miguel Bonnefoy, destinul ieșit din comun al lui Augustin Mouchot. Fiu de lăcătuș, profesor de matematică obscur, care descoperă energia solară, la mijlocul secolului al XIX-lea. Deși invenția lui are un succes fulminant, utilizarea tot mai largă a energiei pe bază de cărbune ruinează curând proiectul lui Mouchot, considerat prea scump. După tot felul de aventuri, într-un ultim elan, el încearcă să reaprindă interesul pentru creația sa, „făcând să înflorească deșertul” sub cerul senin al Algeriei. Dar se apropie prea mult de soare.
Miguel Bonnefoy s-a născut în 1986, în Franța, dintr-o mamă venezueleană și un tată chilian. Cărțile sale s-au vândut în Franța în peste 30 000 de exemplare și au fost traduse în mai multe limbi. Romanul Ereditate , apărut în limba română la Editura Trei în 2021, a fost nominalizat la Premiul Femina și la Marele Premiu al Academiei Franceze și a obținut Premiul librarilor din Franța în 2021.
La marginea unui codru nesfârșit este o poveste rară și profundă despre casă, memorie și sacrificiu, despre misiunea membrilor unei familii de a se salva reciproc și de a lăsa trecutul în urmă. „Tulburător și adesea dureros de comic”, așa cum notează publicația The Observer, romanul de debut al lui Leo Vardiashvili redă o poveste captivantă.
Tatăl lui Saba a dispărut, iar urmele lui duc înapoi spre Tbilisi, în Georgia. Au trecut două decenii de când Irakli a fugit din țara natală devastată de război, împreună cu Saba și Sandro, cei doi copilași ai săi, acum bărbați în toată firea. În cele din urmă, Tbilisi l-a ademenit acasă. Dar când apelurile telefonice ale lui Irakli încetează, lucrurile încep să capete o aură de mister… Ajuns în oraș, Saba va descoperi că toate drumurile duc spre trecut și spre secrete înghițite de codrii nesfârșiți ai Georgiei.
Leo Vardiashvili (n. 1983) s-a născut și a copilărit în Tbilisi. La vârsta de doisprezece ani, familia lui a fugit de regimul postsovietic din Georgia, refugiindu-se în Anglia. A studiat literatura engleză la Queen Mary University din Londra.
Femei la graniță. Ce ne scriem când nu ne citește nimeni este o conversație care a durat 3 ani între autoarele ei Alexandra Rusu și Maria Tănăsescu. Și așa cum afirmă chiar autoarele este o carte de scrisori simbiotice despre cine suntem, cine sunt femeile care ne-au crescut, cine sunt bărbații din jurul nostru atunci când sunt, în câte feluri ne iubim corpurile și viețile, în câte feluri ni le urâm, este o carte despre mâncare și ce fire leagă ea, despre frică și Marele Gif, despre înot în ape reci și portocale din Sicilia sosite în portul Constanța, despre femei care transportă aur peste granițe, despre povești de dragoste scurte ca o pană de curent.