Unul dintre cei mai cunoscuți ambasadori ai fericirii, Eiji Han Shimizu, vine în România pentru a susține un workshop pe tema ”Managing Happiness and Resilience”

0

Cum poți să fii mai fericit?

La întrebarea ”Ce îți dorești în viață?” fericirea este răspunsul pe care îl dăm cu toții. Dorința de a fi fericiți este, dacă vreți, numitorul comun pe care îl au toți oamenii. Fericirea este o practică zilnică susținută, conștientă, care pune accent mai mult pe ”a face” decât pe ”a avea”. Dar, cum dușmanul principal al fericirii este stresul cu care ne confruntăm zi de zi, drumul până la fericire devine anevoios.

Vestea bună este că există o ramură a psihologiei – Psihologia Pozitivă – care studiază cea mai importantă emoție umană: fericirea. O veste și mai bună pentru cei care sunt căutători activi ai fericirii personale este că unul dintre cei mai cunoscuți ambasadori ai fericirii, Eiji Han Shimizu, vine în România pentru a susține un workshop pe tema ”Managing Happiness and Resilience” pe 22 și 23 septembrie la ConnectHub.

11952983_959485257448354_4574159003974386710_n

Eiji este trainer, scriitor, producător al documentarului HAPPY care a câștigat premii la festivaluri de film din toată lumea, a fost folosit ca material educativ în numeroase contexte la nivel mondial și a devenit cel mai descărcat documentar pe iTunes.

Împreună cu călugari ZEN și cercetători, Eiji a dezvoltat o serie de ateliere de lucru pentru a crește abilități legate de fericire într-o formă interactivă și practică. Pe lângă informații recente despre starea de bine subiectivă, atelierul de lucru Managing Happiness and Resilience implică o varietate de exerciții: jurnal, meditație, jocuri și film. Obiectivul său este ca participanții să practice calități ce potențează fericirea precum mindfulness, compasiune, recunostință sau optimism.

Managing Happiness and Resilience a fost deja livrat în mai multe țări din America, Europa și Asia, în companii multinaționale și ONG-uri, la peste 1000 de persoane. Mulți participanți au spus că în urma workshopului și-au schimbat modul în care se conectează cu ei înșiși și cu ceilalți, modul în care își percep circumstanțele și în care își planifică viitorul.

Locurile sunt limitate. Participă la workshop și înscrie-te pe www.ipf.ro.

Despre autor

avatar

Asociația Inițiativa pentru Fericire activează din septembrie 2012. Misiunea Asociației Inițiativa pentru Fericire este creșterea scalabilă a gradului de fericire din România, folosind instrumentele psihologiei pozitive fondată de Prof. Dr. Martin Seligman prin: difuzări de documentare pe tema fericirii sau subiecte adiacente, organizarea de dezbateri, organizarea de ateliere de lucru și conferințe. Asociația se adresează în mod special tinerilor, elevi de liceu și studenți la facultate și membrilor comunității cu vârste între 25 și 45 de ani.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.