S#arp Festival deschide noua stagiune la Ateneul Român

0

Filarmonica „George Enescu” anunţă deschiderea noii stagiuni camerale 2022-2023 cu o serie de concerte de excepţie strânse sub egida S#arp Festival, ce va avea loc între 29 septembrie – 2 octombrie 2022, în Sala mare a Ateneului Român. Organizate în parteneriat cu Asociaţia ciobART, cele patru recitaluri aduc împreună artişti din şase ţări, muzicieni cu cariere remarcabile şi laureaţi ai unor mari concursuri internaţionale. Protagonistul principal va fi Daniel Ciobanu, artist în rezidenţă al Filarmonicii, unul dintre cei mai apreciaţi pianişti din tânăra generaţie, câştigător al Premiul al II-lea şi al Premiului Publicului la Concursul Arthur Rubinstein – Tel Aviv 2017, cea mai importantă competiţie pianistică din lume, o veritabilă olimpiadă a claviaturii, ce se desfăşoară o dată la trei ani.

Joi, 29 septembrie 2022, de la ora 20.00, în prima seară a festivalului, Daniel Ciobanu va urca pe scenă alături de Simon Trpčeski, pianistul emblematic din Macedonia de Nord care este invitat frecvent să cânte cu cele mai prestigioase orchestre din Europa şi SUA. Într-un veritabil duel al prietenilor, cei doi interpreţi vor apărea când pe rând, când împreună, aşezaţi la un singur pian sau la două, pentru a traversa istoria muzicii prin universul dansului, în muzica lui Ravel, Grieg, Mozart, Schubert şi Bužarovski.

Vineri, 30 septembrie 2022, de la aceeaşi oră, 20.00, pianul, el însuşi actor principal al S#arp Festival, apare în hainele moderne şi mondene al jazzului, croite de israelianul Guy Mintus, un muzician tânăr formidabil, câştigător al Premiului Publicului la celebrul Festival de Jazz de la Montreux, virtuoz pasionat de world music, capabil să stăpânească orice stil şi să le combine în sonorităţi noi şi originale. În captivantul classic-jazz fusion pe care Guy Mintus îl propune publicului bucureştean, vor apărea trei proeminenţi artişti români, în tot atâtea experimente creative: cântăreaţa de jazz Irina Sârbu, dansatoarea Andreea Vălean, instrumentistul tradiţional Andrei Maxim și percuționistul Bogdan Ciobanu.

Sâmbătă, 1 octombrie 2022, de la ora 20.00, Anna Tifu, câştigătoarea Concursului Internaţional „George Enescu” 2007 revine la Bucureşti într-un recital de gală, împreună cu pianistul Giuseppe Andaloro. Cei doi muzicieni italieni au ales un program pentru toate gusturile, de la muzica serioasă din Sonata de Franck şi până la şlagărele Tzigane de Ravel, Poemul de Chausson şi Fantezia Carmen de Sarasate, tot atâtea exemple de strălucire a viorii, regina instrumentelor.

S#arp Festival se va încheia duminică, 2 octombrie 2022, la ora 20.00, în Sala mare a Ateneului Român, cu un recital care va reuni forţele a trei instrumentişti extraordinari: violoncelista rusoaică Anastasia Kobekina, câştigătoare a Premiului al II-lea la Concursul Internaţional „George Enescu” 2016 şi a Medaliei de Bronz la Concursul Ceaikovski 2019, violonistul german Linus Roth, care cântă pe o vioară Stradivarius, şi pianistul român Daniel Ciobanu. Două triouri ca două poveşti de viaţă, pasionante şi dramatice, semnate de doi legendari compozitori ruşi, Arenski şi Şostakovici, vor reprezenta punctul culminant al unui maraton muzical la care publicul este invitat să participe cu aceeaşi energie cu care muzicienii îi vor încânta.

Biletele se pot procura:
– De la Casa de Bilete a Ateneului Român
Program: Marți – Vineri 12:00 – 19:00. Plata doar în numerar.
Telefon: 021.315.68.75

– Online, accesand site-ul www.fge.org.ro – secțiunea „Calendar“. Biletele odată cumpărate nu sunt returnabile decât în condițiile prevăzute de lege.

DESCHIDEREA STAGIUNII CAMERALE

Joi, 29 septembrie 2022, ora 20.00, Sala mare a Ateneului Român

Sharp Festival

Recital de pian

DANIEL CIOBANU

SIMON TRPCESKI

Program

Maurice Ravel
Valsul

Edvard Grieg
Suita Holberg

Mozart/Grieg
Sonata în do major pentru două piane, KV545

Franz Schubert
Fantezia în fa minor la patru mâini, D. 940

Dimitrije Buzarovski
All that dance

Concert organizat în colaborare cu Asociaţia ciobART

Prețuri bilete:

Categoria I: 60 lei
Categoria II: 55 lei
Categoria III: 50 lei

Bilete: https://ove.ro/deschiderea-stagiunii-camerale

https://www.facebook.com/events/2307522112730699

Classic-Jazz Fusion

Vineri, 30 septembrie 2022, ora 20.00, Sala mare a Ateneului Român

Sharp Festival

Recital de pian

Classic-Jazz Fusion

GUY MINTUS

Invitați:

Irina Sârbu – canto jazz

Andreea Vălean – dans contemporan

Andrei Maxim – instrumente tradiționale

Bogdan Ciobanu – percuție

Concert organizat în colaborare cu Asociaţia ciobART

Prețuri bilete:

Categoria I: 60 lei
Categoria II: 55 lei
Categoria III: 50 lei

Bilete: https://ove.ro/classic-jazz-fusion

https://www.facebook.com/events/470101865019853

Recital cameral

Sâmbătă, 1 octombrie 2022, ora 20.00, Sala mare a Ateneului Român

Sharp Festival

ANNA TIFU – vioară

GIUSEPPE ANDALORO – pian

Program

César Franck
Sonata în la major, op. 23

Maurice Ravel
Tzigane, op. 76

Ernest Chausson
Poem, op. 25

Pablo de Sarasate
Fantezia Carmen, op. 25

Concert organizat în colaborare cu Asociaţia ciobART

Prețuri bilete:

Categoria I: 60 lei
Categoria II: 55 lei
Categoria III: 50 lei

Bilete: https://ove.ro/recital-cameral

https://www.facebook.com/events/787442308966758

Recital cameral

2 octombrie 2022, ora 20.00, Sala mare a Ateneului Român
Sharp Festival

LINUS ROTH – vioară

ANASTASIA KOBEKINA – violoncel

DANIEL CIOBANU – pian

Program

Anton Arenski
Trio cu pian nr. 1, în re minor, op. 32

Dmitri Şostakovici
Trio cu pian nr. 2, în mi minor, op. 67

Concert organizat în colaborare cu Asociaţia ciobART

Prețuri bilete:

Categoria I: 60 lei
Categoria II: 55 lei
Categoria III: 50 lei

Bilete: https://ove.ro/recital-cameral-5425

https://www.facebook.com/events/492942328943752

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 60 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.