„Dune. Comunitatea surorilor”, de Brian Herbert și Kevin J. Anderson,
„De aici spre marele necunoscut”, de Lisa Marie Presley și Riley Keough, și „O iarnă la New York”, de Josie Silver – printre titlurile preferate de cititorii noștri
Editura Nemira, una dintre cele mai longevive și curajoase edituri independente din România, a fost prezentă și la ediția de anul acesta a Târgului de Carte Gaudeamus cu două standuri, Nemira și Nemi, unde cititorii au putut găsi peste 40 de noutăți editoriale și o selecție de peste 500 de titluri din imprinturile și colecțiile deja cunoscute – ficțiune, non-ficțiune, literatură română contemporană, biografii, cărți ilustrate, manga.
În topul preferințelor cititorilor noștri se regăsesc cărțile de ficțiune străină din imprintul Armada și din colecția Nemira Fiction, dar și volumele din zona de memorii și biografie ale imprintului Orion și scrierile autorilor români contemporani din imprintul n’autor.
Pe primul loc, în topul vânzărilor, s-a situat „Dune. Comunitatea surorilor”, seria Școlile Dunei, cartea I, de Brian Herbert și Kevin J. Anderson – sursa de inspirație a serialului HBO Original difuzat de MAX, „Dune Prophecy”. Pe poziția următoare se situează un titlu cum nu se poate mai potrivit pentru această perioadă: „O iarnă la New York”, de Josie Silver, o lectură ideală de vacanță, plină de sensibilitate, captivantă și înduioșătoare.
Interesul pentru zona de memorii și biografie este în creștere și în rândurile cititorilor români. O demonstrează și faptul că două dintre bestsellerele internaționale, „Sonny Boy”, de Al Pacino, și „De aici spre marele necunoscut”, de Lisa Marie Presley și Riley Keough, se numără printre cele mai vândute cărți din imprintul Orion al editurii Nemira.
De asemenea, printre cele mai căutate cărți semnate de autori români se numără „Sindromul picioarelor neliniștite”, de Ioana Unk, „De ce am devenit feministă”, antologie coordonată de Ionela Băluță și Emanuela Ignățoiu-Sora, „Ultima carte”, de Marian Coman, „Punk requiem”, de Goran Mrakić, „O geometrie a tandreței”, de Liviu Ornea, „Turbo”, de Andrei Crăciun.
În ceea ce-i privește pe micuții cititori, cea mai vândută carte din imprintul Nemi a fost „Săniuța roșie”, de Erin Guendelsberger, cu ilustrații de Elizaveta Tretyakova, urmată de „Dar Motan Dăruiește”, de Cristina Andone, cu ilustrații de Emi Balint, și de o nouă aventură a Tinei – „Tina și Primele ei patine”, de Marilyn Singer, cu ilustrații de Alexandra Boiger.
Adolescenții, iubitori ai titlurilor NEZUMI, imprintul de manga în limba română, și-au îndreptat atenția către ultimul volum al seriei „Atelierul Vrăjitoarelor”, de Kamome Shirahama, și către noutatea editorială „Fata de Dincolo”, de Nagabe.
Top 10 Nemira
-
Dune. Comunitatea surorilor, seria Școlile Dunei, cartea I – Brian Herbert și Kevin J. Anderson
-
O iarnă la New York – Josie Silver
-
Sonny Boy – Al Pacino
-
Societatea pentru protecția Kaiju – John Scalzi
-
De aici spre marele necunoscut – Lisa Marie Presley, Riley Keough
-
O roză singură – Muriel Barbery
-
Societatea ultrasecretă a vrăjitoarelor neobișnuite – Sangu Mandanna
-
Urzică și oase – T. Kingfisher
-
O viață imposibilă – Matt Haig
-
Sindromul picioarelor neliniștite – Ioana Unk
Top 5 Nemi
-
Săniuța roșie – Erin Guendelsberger, Elizaveta Tretyakova
-
Dar Motan Dăruiește – Cristina Andone, Emi Balint
-
Un băiat numit Crăciun – Matt Haig
-
Tina și primele ei patine – Marilyn Singer, Alexandra Boiger
-
Spiridușa adevărului – Matt Haig
Top 5 Nezumi
-
-
Atelierul Vrăjitoarelor, vol. 3 – Kamome Shirahama
-
Atacul Titanilor, vol. 7-8 – Hajime Isayama
-
Fata de Dincolo, vol. 1 – Nagabe
-
Minciuna ta din aprilie, vol. 3 – Naoshi Arakawa
-
Justițiarii din Tokio, vol. 5-6 – Ken Wakui
-