Bucurestii vechi si noi: un alt episod

0

Bucurestii vechi si noi: un alt episod

InauguRO: Episodul 11

In acest episod, inaugurarile nu vor fi, poate, la fel de numeroase ca in episoadele precedente dar ele sunt substantiale.  Astfel vom afla ca economia si, implicit, turismul sunt din nou vizate in multe din proiectele finalizate in aceasta perioada. Asa cum amintisem in Episodul 9, Bucurestiul este protagonistul multor astfel de evenimente. Chiar si presa straina a devenit receptiva la aceste schimbari pozitive (vezi video in ultima parte a acestui episod).

Pentru cateva imagini elocvente si actuale ale ultimelor transformari, puteti vizita site-ul Skyscrapercity, unde utilizatorii ne ofera mult mai multe informatii decat canalele media, care ar putea, de fapt, sa se inspire din profesionalismul lor. Pe aceasta cale, dorim sa le multumim acestor utilizatori anonimi pentru munca depusa si pentru ca ne ajuta sa ne mentinem informati la zi in legatura cu transformarile in bine din Romania.

Bucuresti: China Town la Afumati

Astăzi, 19 iulie 2011 s-a inaugurat în localitatea ilfoveană Afumaţi, situată la 16 km de Bucureşti cel mai mare oraş de tip chinezesc – \”China Town\” – din Europa. Orăşelul chinezesc din România este o investiţie 100% chinezească şi se întinde nici pe mai mult, nici pe mai puţin de 40 de hectare de teren. Proiectul a fost realizat de către 19 oameni de afaceri chinezi, conducerea fiind alcătuită din: afaceristul român de naţionalitate chineză Alexandru Ioan – Wang Yan, Pan Jidong şi Sheng Fei Weng, iar investiţia a fost de aproximativ 150 milioane de euro. În prima fază, în China Town a fost inaugurat un centru comercial unde se vor comercializa mărfuri chinezeşti la preţ de producător, aici fiind defapt cea mai mare piaţă de acest gen din ţară după China Town-ul din Colentina. În faza a doua, vor fi construite birouri, zone rezidenţiale, dar şi un centru comercial metropolitan cu specific ambiental chinezesc. Începând cu 2012, în Cartierul Chinezesc din Afumaţi se vor ridica sute de case tradiţionale chinezeşti, din perioada medievală a Chinei, care, probabil pe lângă calitatea lor esenţială – aceea de spaţiu de locuit, va avea o alta, care va veni de la sine şi anume, aceea de atracţie turistică. Şi, deoarece a construi nu înseamnă totul, iar un lucru este bine să fie gândit în esenţă, chinezii, vor oferi servicii de pază, management şi reţele computerizate. Pe cele 40 de ha, vor fi amplasate 3.275 de spaţii comerciale, 1.380 depozite logistice, cafenele, restaurante, cazinouri, bănci, grădiniţe, un parc de distracţii pe care chinezii doresc să îl transforme într-o adevărată operă de artă asiatiatică, aşa cum doar ei ştiu. Poarta de intrare în complexul China Town este a doua ca mărime în lume, dupa cea din China şi este unică prin modelele din lemn asamblate pe ea, modele care reprezintă Dinastia Chin.

Sursa: Cartiere Rezidentiale

Fotografii: Ziarul Financiar

Bucuresti: patru autobuze turistice supraetajate

RATB si Ministerul Dezvoltarii si Turismului au introdus, de joi, patru autobuze turistice supraetajate, cu o capacitate de 77 de locuri fiecare, pe traseul Piata Presei Libere – Bulevardul Kiseleff – Piata Victoriei – Bulevardul Libertatii – Piata Unirii – Universitate – Piata Romana – Bulevardul Lascar Catargiu – Bulevardul Aviatorilor, cu intoarcere la Piata Presei Libere, anunta Agerpres. Masinile vor circula la un interval de 15 minute si au fost inchiriate pentru un program-pilot de la Primaria Constanta. Ruta traverseaza principalele puncte de interes din Capitala, iar autobuzele sunt inscriptionate cu insemnele brandului national de turism.

Sursa: Hotnews

Infrastructura: 21,5 km din autostrada A2 (parte din tronsonul Medgidia-Constanta si varianta ocolitoare a orasului Constanta)

Veşti bune pentru turiştii care aleg să plece la mare cu maşina. Autostrada Soarelui e, de ieri, mai lungă cu 21 km! Tronsonul de autostradă Murfatlar – Agigea a fost inaugurat ieri. Acum, turiştii vor ajunge mult mai rapid în staţiunile din sudul litoralului, pentru că nu vor mai fi nevoiţi să traverseze Constanţa. „Am trecut joi pe aici, în jurul orei 14.00, şi nu se mişca nimic. După cinci ore, când am revenit, era realizat şi sensul giratoriu, şi marcajele, şi indicatoarele.Nu mi-a venit să cred! Acum am decis să scurtez drumul pe aici. Plec la Bucureşti şi economisesc mult timp”, spune Daniel Bursa, de 37 de ani, din Eforie.

Sursa: Click

 

Arad: podul peste Mureş, parte din centura Aradului în regim de autostradă

Lungimea podului şi a viaductului de acces pe acesta este de 430 de metri, iar lăţimea este de 27,5 metri. La construire s-au folosit 22.000 de metru cubi de beton şi 3.000 de tone de fier beton. Costurile de construire a autostrăzii, din care face parte şi centura în regim de autostradă a municipiului Arad, sunt de aproximativ 270 de milioane de euro, cu TVA. Din suma totală, 115 milioane de euro sunt alocaţi pentru lucrările la centură, în lungime de 12 kilometri. Potrivit constructorilor prezenţi ieri la inaugurare, Centura Aradului, care începe de la nord, cu legătura cu DN7 şi se încheie în sud, prin legătura cu DN 69, are patru noduri de autostradă, 13 poduri şi 42 de podeţe (în lungime totală de 1.500 de metri) iar pentru ridicarea ei s-au folosit 1,9 milioane metri cub de umplutură, 170.000 de tone de asfalt, 70.000 metri cubi de beton şi în jur de 10.000 de metri liniari de piloni.

Sursa: Aradon

Oradea: două secţii reabilitate ale Spitalului Judeţean

Secţiile de Chirurgie plastică şi reparatorie, cu 25 de paturi, şi de Gastroenterologie, cu 35 de paturi, ambele aflate la etajul al VII-lea al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea, au fost inaugurate vineri, după încheierea lucrărilor de reparaţii capitale, de către ministrul Sănătăţii, Cseke Attila […]. De anul trecut până în prezent, la Spitalul Judeţean au fost efectuate lucrări de 4,67 milioane lei, la secţiile de Ortopedie, Chirurgie III (actuala Chirurgie II), Cardiologie, Chirurgie buco-maxilo-facială şi ORL, Neurochirurgie, Oftalmologie, plus – acum – cele de Chirurgie plastică şi Gastroenterologie (unde au fost cheltuiţi 1,14 milioane lei).

Sursa: eBihoreanul

Targu-Mures: bloc de locuinte sociale

Bucurie pentru 20 de familii mureşene, evacuate din locuinţele retrocedate foştilor proprietari şi asta pentru că s-au mutat în casă nouă. Primăria a finalizat construcţia unui bloc de locuinţe sociale, format din parter şi trei etaje, în care s-au mutat începând de ieri 49 de persoane. Locatarii vor semna un contract cu Primăria şi vor plăti lunar o chirie stabilită în funcţie de salariul fiecăruia. Potrivit primarului, Dorin Florea, noii chiriaşi vor putea locui acolo toată viaţa, având posibilitatea să lase apartamentul mai departe copiilor lor.

Sursa: Adevarul

Calarasi: Direcţia de Cultură  şi Patrimoniu Călăraşi

Direcţia de Cultură  şi Patrimoniu Călăraşi se mută în sediul proaspăt renovat. După aproximativ un an, lucrările de reabilitare au fost finalizate, iar ieri după-amiază, la ora 16.00, a avut loc inaugurarea […]. În urma lucrărilor de restaurare, clădirea a fost transformată într-un complex cultural splendid care va găzdui expoziţii, sesiuni ştiinţifice şi chiar o cafenea literară, amenajată într-o hrubă. „Este una dintre cele mai reuşite restaurări din judeţ şi se află pe lista celor 20 de monumente istorice refăcute printr-un program al Ministerului Culturii, printre care Teatrele din Iaşi, Cluj şi Bucureşti, dar şi muzeul Antipa.

Sursa: Adevarul

Cluj : primul centru de permanenta din oras

La Cluj-Napoca s-a inaugurat marţi primul centru de permanenţă. Acesta s-a realizat prin asocierea a şase medici de familie şi va funcţiona din 1 august în Gheorgheni pe strada Bãiţa numãrul 9. Centrul asigură servicii medicale de noapte şi la sfârşit de săptămână pentru pacienţii asiguraţi şi neasiguraţi. […] În cadrul centrului se oferă consultaţii în cazul sindroamelor febrile, al puseelor hipertensive şi cefaleelor, dar se acordă şi tratamente în cazul unor leziuni, plăgi şi muşcături de animale.   Pacienţii care se adresează centrului pot primi reţete pentru medicamente, dar nu în regim gratuit şi compensat, sau bilete de trimitere pentru medici specialişti sau spitale. Serviciile centrului de permanenţă sunt finanţate de stat, în urma încheierii contractelor cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.

Sursa: Radio Cluj

Alte inaugurari:  tipografia eparhială „Candela Cuvântului” din Galati, MIG -ul 21 Lancer, amplasat la intrare in Campia Turzii (Cluj), drumul judeţean DJ 708 Dieci – Revetiş (Arad), sala de sport modernizata la Timisoara, centrul de zi pentru persoane varstnice “Mitropolitul Firmilian” din Craiova.

Pe plan international, romanii se pot lauda cu rezultate interesante si alte mentionari in presa straina:

Cinci medalii la Olimpiada Internationala de Fizica

Lotul olimpic al Romaniei a cucerit cinci medalii (doua de aur si trei de argint) la a 42-a editie a Olimpiadei Internationale de Fizica, desfasurata in Thailanda (Bangkok), in perioada 10-17 iulie, scrie edu.ro. La concursul din acest an au participat peste 500 de concurenti din 84 de tari.

Sursa: Hotnews

Studentii romani au castigat o sectiune a concursului de IT Imagine Cup

Cum ne poate ajuta tehnologia sa rezolvam probleme importante ale omenirii? Ne putem refugia intr-o realitate paralela mai relaxanta sau putem sa ne inchipuim un gadget care ne indeplineste dorinte! Cu aceste idei au castigat doi studenti romani sectiunea Digital Media a competitiei Imagine Cup organizata de Microsoft. […] Editia 2011 a Imagine Cup s-a tinut la New York, iar la sectiunea Digital Media a castigat echipa romaneasca M.N.A formata din doi studenti in varsta de 20 de ani: Razvan Diaconu de la University of North West London si Ciprian Maxim de la Universitatea din Bucuresti.

Sursa: Hotnews

Aur pentru echipa feminina de spada

Echipa feminina de spada a Romaniei a cucerit medalia de aur la Campionatele Europene de scrima (de la Sheffield) dupa ce a invins in marea finala echipa Rusiei, scor 45-31.

Sursa: Hotnews

Gimnastica romaneasca, ca de obicei, in top

Larisa Iordache a reuşit o performanţă extraordinară la Festivalul Tineretului European, câştigând vineri patru medalii, două de aur, două de argint în finalele pe aparate la proba de gimnastică.

Sursa: TVR

(Alte informatii interesante despre gimnastica romaneasca: The Telegraph, The Elite Gymnastics Stars )

Toma Coconea a castigat Red Bull X-Alps Ends

It was a spectacular end to the world’s toughest adventure race today with a close duel between two athletes sparring for second place. The Red Bull X-Alps finishes 48 hours after the winner arrives in Monaco. Christian Maurer clinched victory at 16:22 on Thursday, and at that time, his nearest followers were over 150 km away. However, by last night, Toma Coconea (ROM) and Paul Guschlbauer (AUT4) were lying neck-and neck, around 65 km out from Monaco. They had both flown spectacular flights at heights of up to 3500 m through the southern Alps putting them within range of goal. As dawn broke, Coconea set off. He ran fast through the twisting valleys that lead to Monaco, sometimes averaging 10 km/h and living up to his nickname, ‘the raging Romanian.’

Sursa: RedBullContentPool

„Mr. Saxobeat” Star rockte Wien/

Vedeta „Mr. Saxobeat” a incendiat Viena

Miss Sommerhit lobt Autobahnen. Übrigens, verriet sie uns auch, sei Österreich in Rumänien berühmt. Riesenrad, Mozartkugel, Goldenes Dachl – was kennt man dort von uns? „Alle Autofahrer in Rumänien schwärmen von Österreich, weil bei euch die Autobahnen so toll in Schuss sind!“, lächelte sie und verschwand im Getümmel. Diese Ansage von Frau Stan wird bei unserer Infrastrukturministerin Doris Bures wohl wie Öl runtergehen.

Sursa: Society24

Traducere:

//Doamna «Hitul-Verii» lauda autostrazile. Inca ceva, ne-a mai spus că Austria este faimoasa în România. Roata uriasa, bomboane Mozartkugel, Acoperişul de Aur – ce se stie acolo despre noi? «Toti automobilistii din Romania viseaza sa ajunga in Austria pentru ca la voi autostrazile sunt in stare asa de buna», a zambit ea si a disparut in multimea de fani. Cele spuse de Doamna Stan o vor unge la suflet pe Doamna Ministru al Infrastructurii Doris Bures.//

Bucurestiul, foarte «charmant» la Deutsche Welle (Video)

Bukarest, die Hauptstadt Rumäniens, wird auch „unbekannte Schöne”, oder „Paris des Ostens” genannt. Vier Jahre nach dem EU-Beitritt Rumäniens erblüht die Stadt in neuer Schönheit. Die wechselvolle Geschichte des Landes spiegelt sich auch im Stadtbild wieder: Während der Amtszeit des rumänischen Diktators Nicolae Ceaușescu wurde ein Fünftel der Altstadt abgerissen, um Platz für das neue sozialistische Zentrum, das Centrul Civic, zu schaffen. Kilometerlange Boulevards -vor allem der Boulevard Unirii, der um 60 Meter länger als die Champs-Élysées ist – gesäumt von neostalinistischen Wohnblöcken für die Nomenklatura, prägen dort das Bild. Doch ein Großteil der Altstadt blieb unangetastet und ist mittlerweile zum beliebten Touristenziel geworden. Das Stadtbild ist durch einen architektonischen Stil-Mix geprägt: türkische Einflüsse der frühen Neuzeit, französischer Neo-Barock, neurumänischen Brâncoveanu-Stil der Jahrhundertwende und typische sozialistische Plattenbauten aus den 1960er- und 1970er-Jahren. Hinzu kommt der Zuckerbäckerstil aus den letzten Amtsjahren Nicolae Ceaușescu.

Despre autor

avatar

Serie de articole de tip "revista presei" cu principalele știri despre inaugurări în România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.